Dag-til-Dag levering
Gratis fragt på køb over 500 DKK
100 dages returret
Et træ på en strand

Når man skal købe en ny drikkedunk er der mange kriterier, der skal opfyldes. Dunken må ikke lække. Dunken skal være en bestemt størrelse. Sidst men ikke mindst skal det være en drikkedunk uden kemi, dvs. den må ikke indeholde skadelige kemikalier. Det sidste punkt er især vigtigt, da det er det sværeste at undersøge inden man køber en drikkedunk. Størrelsen og at den ikke lækker kan forholdsvist nemt testes, men mængden af kemikalier i dunken er tit svært for den normale person at gennemskue. Derfor har vi lavet denne artikel for at forklare dig om de forskellige typer af materialer brugt til at lave drikkedunke, og hvad der er af fordele ved de forskellige materialer. Artiklen er baseret på egne holdninger og er ikke lavet ud fra videnskabelige data eller statistikker.

Drikkedunk i stål

Drikkedunk i stål

Når du køber en drikkedunk i stål får du det bedste du kan bede om. Drikkedunke i stål er ekstremt holdbare og kan derfor tåle det meste. De er så hårdføre at du kan tabe dem udover en klippe og de vil stadig holde. Drikkedunke i stål har den store fordel at de er genanvendelige så længe du vil bruge dem. De kan bruges mange gange, og kan desuden bruges længere end fx plastikdrikkedunke som nævnes længere nede. Ulempen ved en ståldrikkedunk er bl.a. at den er tungere og at den kan ske at slå hårdt, hvis der ligger andre ting i tasken end den selv.

Drikkedunk i glas

Når du køber en drikkedunk i glas, er den måske ikke lige så holdbar som en drikkedunk i stål, men til gengæld er glas et af de mest miljøvenlige materialer overhovedet pga. dets genbrugelighed og da det er meget nemt at bryde ned. En glasdrikkedunk holder ikke lige så længe som en drikkedunk lavet i stål, men den kan brydes ned og laves om til noget andet med minimalt spild. Dette er meget miljøvenligt og derfor er en glas drikkedunk en super god ide, hvis du vil skåne miljøet mest muligt.

Drikkedunk i glas

Drikkedunk i TRÆ

Drikkedunk i træ

Når du køber en drikkedunk i træ ved du at den er ekstremt miljøvenlig, den er trods alt lavet af træ til at starte med. Der er mange forskellige slags træer man kan bruge til at lave drikkedunke af. Nogle af de mest populære træer til produktion af drikkedunke er bl.a. bambus, birk og egetræer. Processen til at lave træet om til drikkedunke er ekstremt miljøvenlig og kræver ikke mange store maskiner, det kan sågar gøres i hånden hvis man er fingernem nok. Der er ikke kemikalier i træ, og man tilføjer ikke en masse kemikalier til drikkedunkene når man laver dem, alt i alt er en drikkedunk i træ et godt valg for de miljøbevidste.

Drikkedunk i bioplast

Mange mener at plastik er det værste materiale for miljøet, men bioplast er faktisk en af de bedste muligheder for en drikkedunk uden kemikalier og som stadig er holdbar, miljøvenlig og kan fås til en overkommelig pris. Bioplast er ikke super svært at lave, men det er billigt og man kan derfor roligt købe en drikkedunk i bioplast, da den forurener på samme niveau som en ståldrikkedunk, hvilket ikke er særligt meget overhovedet.
Drikkedunk i bioplast

en miljøvenlig fremtid

En graf i en avis

Ifølge prognoser går det ikke godt for miljøet på nuværende tidspunkt. Plastik i havene, stigende vandstande, unaturlige vejrfænomener og meget mere peger alt sammen i retning af at man skal til at gøre noget. Der er noget selv du kan gøre, og det er at købe en miljøvenlig drikkedunk. Plastikflasker og engangsflasker er en kæmpestor faktor der er skyld i meget forurening i mange lande. Det er et klart miljøvenligt skridt at købe en miljøvenlig drikkedunk, gerne i en af materialerne der er listet ovenover. 

pagespeed-optimization-1
pagespeed-optimization-1
pagespeed-optimization-2
pagespeed-optimization-3

Shopping cart

0

No products in the cart.