Harry Potter og De Vises Sten (2001) harry-potter-og-de-vises-sten-1

Harry Potter og De Vises Sten var en stor del af manges barndom, og nu fortæller vi dig præcis hvorfor.

Hvad handler filmen om?

Filmen handler om Harry Potter, som finder ud af at han hele hans liv har været speciel, han er nemlig en troldmand. Harry er en dreng der hele hans liv har oplevet underlige ting i hans tid hos hans tante og onkel. Harrys forældre døde da han var en baby, de blev dræbt i et trafikuheld, eller det fik han i hvert fald at vide hos hans tante og onkel. Mens Harry bliver ældre, begynder der at ske underlige ting, han finder sig selv i underlige situationer, hvilket kulminerer da han snakker med en slange i fangeskab på en tur til zoologisk have.

Ikke lang tid efter kommer der en fremmed mand, Hagrid, som siger han er blevet sendt fra Hogwarts, en skole for troldmænd og hekse. Harry er meget ivrig i at se Hogwarts og kommer snart afsted mod skolen, hvor mange nye eventyrer kommer ham i møde, sammen med hans venner Ron og Hermione.

Hvad gør filmen god?

Filmen er især god da den skaber en hel verden, som alle ønsker de kunne være en del af. Ideen er temmelig simpel, der er toldmænd og hekse omkring os. Historien er sat i England, og Harry, Ron og Hermione kommer ud for alle mulige situationer på deres tid på skolen. Verdenen, som J.K. Rowling har skabt igennem hendes bogserie omkring Harry, er en virkelig vidunderlig verden som man kan fordybe sig i, lige meget hvor gammel man er.

Hvem er med i filmen?

Skuespillerne der er med i filmen er blandt andet Daniel Radcliffe som spiller Harry, Rupert Grint, som spiller Ron Weasley og Emma Watson, som spiller Hermione Granger. Nogle andre nævneværdige skuespillere er Alan Rickman (Severus Snape) og Tom Felton (Draco Malfoy).

Den meget vidunderlige verden af Harry Potter har blandt andet skabt en hel verden for sig selv, i form af merchandise, butikker, landskaber, forlystelsesparker osv.

Skriv et svar