En Verden Udenfor (1994) en-verden-udenfor-1

En verden udenfor er en meget klassisk og fantastisk fortælling der ikke bruger special effects og lignende til at skille sig ud.

Hvad handler En Verden Udenfor om?

Filmen handler om Andy Dufresne der kommer i fængsel uden at have begået en forbrydelse, han ender i fængslet Shawshank, hvor en meget barsk realitet kommer ham i møde. Andy møder forskellige mennesker, og kommer ud for forskellige hændelser i hans tid i fængslet.

En af personerne han møder er blandt andet smugleren Red, og da Andy siger han ikke begik mordet han blev dømt for, siger Red ironisk at alle i Shawshank er uskyldige bortset fra ham. Red begynder hurtigt at se at Andy ikke er ligesom alle de andre indsatte.

Hvad gør En Verden Udenfor god?

Det der gør denne film så god, er Andys helt klare form for gåpåmod, hvilket han aldrig afviger fra. Andy bliver ikke skør i fængslet og bliver ikke påvirket af fængslet som de andre indsatte. Filmen er helt exceptionel med hensyn til lyd og musik og skuespillerne er fantastiske. Filmens musik giver meget, de twists der er giver mere, man kan ikke forudse hvad der kommer til at ske. Man kan ikke lade være med at holde med Andy, som bare prøver at træffe de samme valg som han normalt ville træffe, han holder sig til hans principper, hvilket normalt ville være umuligt for andre.

Hvorfor er filmen vigtig at se?

Filmen definerede meget af det der gjorde 90’er film gode, et fantastisk soundtrack, et plot der er simpelt og nemt at følge, og karakterer man kan relatere til. Det er vigtigt at se filmen da man ikke kan lade være med at føle for hoved karakteren Andy, og da Morgan Freeman som altid er fantastisk på skærmen.

Det er desuden vigtigt at se filmen, da den giver et indblik i, hvad der sker når retssystemet tager fejl, mange af de indsatte har siddet derinde hele livet. Hvis man kommer ud efter et helt liv i fængslet, så er man ingenting, det er svært at få job, og det er svært at komme ind i samfundet igen.

Dette er især vigtigt, da alle de indsatte er en bestemt person i fængslet, der er grupperinger og folk kender hinanden. Når man pludselig kommer ud i samfundet og ikke har nogle tilbage, så er man mere tilbøjelig til at lave kriminalitet end nogensinde før.

Hvilke skuespillere er med i En Verden Udenfor?

Morgan Freeman, Tim Robbins, William Sadler, Clancy Brown m.f.

Trailer til En Verden Udenfor

Summary
Video Image
Review Date
Reviewed Item
En Verden Udenfor (1994)
Author Rating
51star1star1star1star1star
Title
En Verden Udenfor
Description
Filmen handler om Andy Dufresne der bliver forkert dømt af retssystemet i USA og hans tid i fængslet.

Skriv et svar